Tijdens een virtuele demonstratie wordt u bijgepraat over de stand van zaken van het Digitaal Stelsel Omgevingswet. De resultaten van de ontwikkeling van het Omgevingsloket worden getoond, er wordt ingezoomd op de functionele kant van het DSO en wat dit betekend voor o.a. planmakers en vergunningverleners.

Programma

Content op de oefenomgeving

In het Omgevingsloket op de oefenomgeving zijn landelijke en lokale regels te vinden. We laten zien wat is er precies beschikbaar is en hoe u daarmee kunt oefenen en hoe u deze content kunt gebruiken om u voor te bereiden op de inwerkingtreding van de wet.

VTH-keten instellen en inregelen

Voor uw VTH-keten is het belangrijk dat u uw aanvragen en meldingen op de juiste manier ontvangt. We laten u zien wat daarvoor moet worden ingesteld en ingeregeld in het DSO voor bijvoorbeeld het omgevingsoverleg en uw behandeldienst.

Annotaties en het versterken van plannen en verordeningen

Versterk uw plannen en verordeningen door goed te annoteren. We laten u zien hoe u dat aanpakt en hoe dat er in Regels op de kaart in het Omgevingsloket eruit ziet.

DSO en Omgevingsloket in productie

Wist u dat u de productieomgeving van het DSO en Omgevingsloket al kunt gebruiken? Wat er mogelijk is en welke content al beschikbaar is, laten we u in deze demo zien. We informeren u ook over wat er nog aankomt en wanneer.

De sessies duren 20 á 25 minuten en vinden na elkaar plaats of op dezelfde virtuele locatie. U hoeft zich niet per sessie aan te melden. U ontvangt één link waarmee u tussen 13.00 en 15.00 kunt inloggen.

Locatie en tijd
  • Online
  • 13.00 tot 15.00 uur
Doelgroep
  • Implementatiemanagers, ICT-managers, planmakers, vergunningverleners bij overheidsorganisaties en uitvoeringsorganisaties. Dienstenleveranciers zoals planbureaus en softwareleveranciers. Journalisten en andere belangstellenden.
Kosten
  • Deelname is gratis