De rol van de steden in de energietransitie staat centraal op een conferentie in Wenen, georganiseerd door verscheidene organisaties. De conferentie is op dinsdag 25 februari in Wenen. In de steden is het noodzaak het hitte-eilandeffect te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren door minder CO2-uitstoot.

Er wordt gekeken naar concrete mogelijkheden voor steden. Welke nieuwe rollen en potentiëlen zijn er voor lokale gemeenschappen? Wat kunnen we leren van best-practices op het gebied van renovatieprojecten en hittemappen? Hoe werk je samen met nationale overheden aan een Nationale warmtestrategie? Deze en andere vragen worden beantwoordt door middel van paneldiscussies, workshops en debatten.

Locatie en tijd
  • Museumsquartier (Museumsplatz 1, 1070 Wenen) 
  • Gala diner: maandag 24 februari 2020, vanaf 19.00 uur
  • Conferentie: dinsdag 25 februari, van 08.30 uur tot 18.00 uur 
Doelgroep

Vertegenwoordigers van steden en geïnteresseerden die te maken hebben met de thema’s rondom stedenbouw, de energietransitie en warmtevoorziening.

Kosten

Deelname is kosteloos voor beleidsmedewerkers, raadsleden, bestuurders, pers en studenten. De kosten voor overige deelnemers aan de conferentie en het galadiner bedragen 199 euro.

Meer informatie