Samen werken aan wonen, welzijn en zorg voor zelfstandig wonende ouderen in de wijk. Hoe doen we dat? Tijdens het Congres Langer Thuis delen professionals uit het hele land hun ervaringen en leerpunten rond dit urgente vraagstuk.

Het Congres Langer Thuis 2020 gaat op 27 mei niet door. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum. Deze maken we zo spoedig mogelijk bekend. 

Sinds de start in 2018 initieert en versnelt het programma Langer Thuis lokale, regionale en landelijke initiatieven op het gebied van ondersteuning en zorg thuis, mantelzorgers en vrijwilligers, en wonen. Zodat ouderen in hun eigen vertrouwde omgeving zelfstandig oud kunnen worden met een goede kwaliteit van leven. Deze dag maken we samen de tussenbalans op: wat is er gerealiseerd? Wat hebben we geleerd? Waar liggen kansen? Wat inspireert?

Centraal staan vraagstukken rond thuis wonen in de diverse levensfasen van het ouder worden: van het stimuleren van vitaliteit tot het realiseren van complexe zorg thuis, van de rol van de specialist ouderenzorg tot financieringsvormen voor vernieuwende woonvormen. Ook het vakmanschap van samenwerken in netwerken komt aan bod. 

Op het programma

Minister De Jonge (VWS) deelt zijn visie op de zorg voor zelfstandig wonende ouderen en samenwerking in de wijk en de regio. Naast een inhoudelijk programma is er een 'ontmoetingspark' met diverse activiteiten, waar u gegarandeerd met nieuwe contacten uit uw regio weer weggaat. Er zijn kleine sessies waar u vraagstukken kunt voorleggen aan mede-pioniers. Ook nodigen we enkele landelijke experts uit.

Locatie en tijd

De Fabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht
(Exacte tijden volgen)

Doelgroep

Werkt u of uw collega met andere partners actief aan wonen, welzijn en zorg voor zelfstandig wonende ouderen in de wijk? Dan bent u van harte uitgenodigd!

Kosten

Geen.

Meer informatie
Organisator
Programma Langer Thuis (ministerie van VWS)