De VNG organiseert 3 bestuurlijke oploopjes over de consultatie van het Besluit gemeentelijke instrumenten warmtetransitie (Bgiw). Tijdens deze oploopjes informeren we u over het besluit en verzamelen we input voor een gezamenlijke consultatiereactie namens gemeenten.

De oploopjes worden gehouden op 

  • Dinsdagavond 6 september, van 20.00 tot 21.00 uur
  • Woensdagavond 14 september, van 19.00 tot 20.00 uur

Het Besluit gemeentelijke instrumenten warmtetransitie is de nadere uitwerking (uitvoeringsregels) van de Wet gemeentelijke instrumenten warmtetransitie (Wgiw). Deze wet geeft gemeenten de bevoegdheid om de levering en het gebruik van aardgas in aangewezen gebieden te beëindigen, zoals afgesproken in het Klimaatakkoord. 

Het wetsvoorstel is begin dit jaar al in consultatie geweest, wij hebben toen ook een aantal oploopjes georganiseerd en daarna een gezamenlijke consultatiereactie ingestuurd. Het Besluit gemeentelijke instrumenten warmtetransitie gaat naar verwachting half juli in consultatie voor een periode van maximaal 2 maanden. 

Uw gesprekspartner bij deze oploopjes is wethouder Lot van Hooijdonk.

Locatie en tijd
  • Online
  • Dinsdag 6 september, van 20.00 tot 21.00 uur
Doelgroep
Kosten
  • Geen
Meer informatie

Wij organiseren deze oploopjes onder voorbehoud dat het Bgiw half juli in consultatie gaat. Mocht er vertraging optreden in het consultatieproces, dan worden deze oploopjes uitgesteld. 

Organisator
VNG