De VNG organiseert 3 ambtelijke oploopjes over de consultatie van het Besluit gemeentelijke instrumenten warmtetransitie (Bgiw). Tijdens deze oploopjes informeren we u over het besluit en verzamelen we input voor een gezamenlijke consultatiereactie namens gemeenten.

De oploopjes worden gehouden op 

  • Donderdag 25 augustus, 10.00 - 10.30 uur
  • Donderdag 1 september, 13.00 - 14.30 uur
  • Dinsdag 6 september, 15.00 - 15.30 uur

Het Besluit gemeentelijke instrumenten warmtetransitie is de nadere uitwerking (uitvoeringsregels) van de Wet gemeentelijke instrumenten warmtetransitie (Wgiw). Deze wet geeft gemeenten de bevoegdheid om de levering en het gebruik van aardgas in aangewezen gebieden te beëindigen, zoals afgesproken in het Klimaatakkoord. 

Het wetsvoorstel is begin dit jaar al in consultatie geweest, wij hebben toen ook een aantal oploopjes georganiseerd en daarna een gezamenlijke consultatiereactie ingestuurd. Het Besluit gemeentelijke instrumenten warmtetransitie gaat naar verwachting half juli in consultatie voor een periode van maximaal 2 maanden. 

Uw gesprekspartners bij deze oploopjes zijn Leonie Jansen, Ilonka Marselis en Marcel Aanen, van het cluster Gebouwde Omgeving in het Programma Energie van de VNG, en juridisch expert Regina Koning.

Locatie en tijd
  • Online
  • Donderdag 25 augustus, 10.00 - 10.30 uur
Doelgroep
Kosten
  • Geen
Meer informatie

Wij organiseren deze oploopjes onder voorbehoud dat het Bgiw half juli in consultatie gaat. Mocht er vertraging optreden in het consultatieproces, dan worden deze oploopjes uitgesteld. 

Organisator
VNG