Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt € 2,5 miljoen aan cofinanciering beschikbaar om initiatieven op het gebied van deelmobiliteit te ondersteunen. Gemeenten komen hiervoor ook in aanmerking. Als uw gemeente interesse heeft, kunt u dit tot uiterlijk 31 mei kenbaar maken.

Voorwaarden

Gemeenten kunnen het geld investeren in de fysieke infrastructuur van deelmobiliteitshubs en in coördinatie, communicatie en realisatie van hubs. Om in aanmerking te komen voor deze financiering moeten de plannen al op relatief korte termijn (2025-2028) kunnen starten.

Daarnaast mogen de plannen voor maximaal 50% gefinancierd worden vanuit het rijk en voor tenminste 50% door decentrale overheden zelf. De maximale rijksbijdrage per regio bedraagt € 500.000.

Praktijkkennis opbouwen

De plannen moeten bovendien bijdragen aan het doel van deze nieuwe investeringsronde: meer praktijkkennis en -ervaring generen op het gebied van deelmobiliteit(hubs). Die kennis en ervaring worden gedeeld in de monitoring en evaluatie met alle deelnemers, en in kennis- en ontwikkeltrajecten die worden opgezet vanuit het programma Natuurlijk!Deelmobiliteit. Zo kunnen de opgebouwde kennis en ervaring als vliegwiel worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van hubs en deelmobiliteit.

Interesse aangeven

Gemeenten kunnen tot uiterlijk 31 mei hun interesse aangeven bij bob.mangelsdorf@minienw.nl. U ontvangt dan de benodigde documentatie en een interesseformulier. Nadat u het formulier heeft opgestuurd, vinden verkennende gesprekken met het ministerie plaats.

Meedenken over deelmobiliteit

Graag komen wij in contact met gemeenten die willen meedenken over deelmobiliteit. Bij interesse kunt u contact opnemen met Elsa Wollaert via info@vng.nl.